THEETUIN EN BOOMGAARD DE STOBBE

 

 

 

 

Wat is een Theetuin?

Een Theetuin is een soort terras met theeschenkerij. Meestal in een ruime tuin bij iemand in het buitengebied aan huis. Je vindt ze vaak in de buurt van natuurgebieden en op idyllische plaatsjes. Theetuinen zijn seizoensbedrijven die veelal open zijn tussen april en september. Het komt ook voor dat het Theehuis op het terrein van de Theetuin wel geopend is in de winter.

Theetuinen stralen rust uit. Hier kom je niet om mensen te kijken, hier heb je aandacht voor je gezelschap en letterlijk de ruimte om alles te bespreken. Je geniet er van de frisse buitenlucht en snuift energie op. Authentieke vogelgeluiden in combinatie met de natuurlijke omgeving zorgen voor een heerlijk rustgevende sfeer. Goed gebak en gepassioneerde bediening maken de belevenis compleet.

In een Theetuin wordt vooral thee en koffie met gebak genoten. Goede theetuinen hebben eigenaren die zelf het gebak maken en in de bediening staan. Drukke theetuinen maken uit praktische overwegingen nogal eens de switch naar ingekocht gebak en een keur van bekende bijgerechten, waarmee een stukje eigenheid verloren gaat.  


"Hier kom je niet om mensen te kijken, hier heb je aandacht voor je gezelschap en letterlijk de ruimte om alles te bespreken"


Alleen thee?

Het is een fabeltje dat in theetuinen alleen thee te drinken is. De meeste theetuinen bieden ook wel frisdrank, limonade en natuurlijk koffie aan. Niet iedere theetuin heeft een alcoholvergunning en dit is dan ook het grote plezierige verschil met andere horecagelegenheden. Er zit nooit publiek wat onder invloed negatief de aandacht trekt. Iedereen is er relaxed en zichzelf. 


Wat is een goede theetuin?

Theetuinen schieten als paddenstoelen uit de grond. Logisch ook want uiteindelijk houdt iedereen van onthaasten. De betere theetuin onderscheidt zich met een interessante website, het op afspraak aanbieden van uitmuntende Homemade High Tea's en appeltaart, die niet van de groothandel komt. 

Een ruime keuze aan theeën, met voor ieder wat wils en de mogelijkheid om een lekkere thee te kopen voor thuis, doen ook een duit in het zakje voor waardering. Daarnaast is de waardering op sociale platvormen misschien nog wel de beste referentie. Top Theetuinen zitten allen op een idyllisch plaatsje of beschikken over een idyllische tuin, waar je je echt even in paradijs op aarde waant. 

Wij kennen zo'n plekje. Zien? 

Facebookwaardering 4.7 (op 5) Google waardering 4.9 (op 5)